Ladda ner vår nya guide: Öka tillväxten i tuffa tider 
En ledares guide till framgångsrik tillväxt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Leadexplorer: Så kan ditt företag dra nytta av webbplatstrafiken 

Om du skulle fråga en säljare vilken hans eller hennes största utmaning är, är sannolikheten stor att svaret skulle bli: ”Inte tillräckligt många kvalificerade leads.”

Traditionellt är det marknadsavdelningen som förser säljarna med nya leads. Men enligt en studie av MarketingSherpa är det endast 27 % av leadsen som B2B-marknadsförare skickar till säljarna som kan betraktas som kvalificerade.

Det är mindre än en tredjedel! Så det är föga förvånande att säljare måste leta efter leads själva för att säkerställa deras pipeline.

Det finns ett antal källor där säljare brukar leta efter nya leads:

  • De köper listor över potentiella kunder och kallringer.
  • De deltar i nätverksevenemang, som branschmässor och konferenser där de kan tänkas möta personer intresserade av deras produkter och tjänster.
  • De ber sina befintliga kunder om rekommendationer.
  • De engagerar sig i ”social selling” och initierar konversationer online med personer som är intresserade av vad de har att erbjuda.
  • De kontaktar tidigare kunder eller förlorade prospekts med målet att sälja produkten eller tjänsten igen till den tidigare kunden eller att lyckas öppna en försäljning på nytt med prospektet.

Detta är bra. Men ...

Det finns en annan leadsgenererande källa som är nära till hands , som säljare dessvärre oftast missar helt – företagets webbplats!

En leadsgenererande guldgruva nära dig

Låt oss börja med den trista sanningen: 95 % av alla som besöker företagets webbplats gör det utan att lämna minsta spår efter sig.

Det betyder att företagets snygga och påkostade webbplats faktiskt inte hjälper er särskilt mycket när det kommer till att sälja era produkter eller tjänster, eftersom besökare kommer och går utan att spåras.

Samtidigt är det mycket som pågår bakom webbplatstrafikens anonymitet – köpare utvärderar och väljer aktivt sina säljare. Tack vare internets genomslag har B2B-köpare blivit i allt högre grad oberoende av säljare i sina köpbeslut.

Visste du att:

Det betyder att medan potentiella kunder är fullt sysselsatta med att undersöka dina erbjudanden och välja ut tänkbara onlineleverantörer, har du (som säljare) väldigt liten eller ingen möjlighet alls att påverka deras val.

Tänk om du kunde identifiera personerna som besökte din webbplats, veta vad de tittade på och på så vis återfå kontrollen över försäljningsprocessen? Det låter inte så tokigt, eller hur?

Den som hjälper dig att lyfta på slöjan som döljer den anonyma webbplatstrafiken är Leadexplorer för SuperOffice – appen som förvandlar okända webbplatsbesökare till verkliga försäljningsmöjligheter.

Sluta famla i mörkret och se dina försäljningsmöjligheter

Låt oss sammanfatta: I de flesta fall vet inte säljare om deras möjliga nya leads redan har studerat och utvärderar dem tidigare eller vilken information de är ute efter.

Det resulterar i att säljarna kallringer och gissar vad deras leads är intresserade av. 

Med Leadexplorer från eMarketeer slipper du famla i mörkret när det gäller webbplatstrafiken och vet exakt vilka som intresserar sig för ditt erbjudande. Leadexplorer har utvecklats för professionella säljare som värdesätter sin tid och föredrar att ägna sig åt precisionsorienterade och effektiva aktiviteter. Appen hjälper dig att fatta ett informerat beslut om graden av engagemang hos ett nytt lead och även belysa dina befintliga kunders intressen.

Låt oss titta närmare på vad Leadexplorer för SuperOffice kan hjälpa dig med:

Vem tittar?

Appen spårar och identifierar företag som har besökt din webbplats och ger dig en fullständig översikt över vilka som visat intresse och en möjlighet att i en större skala analysera trafikmönstren på webbplatsen.

Hett eller inte hett?

Den visar även vad de tittade på, hur länge de tittade och vilken information de återvände till, vilket ger dig viktiga beteendedata och en tydlig bild av deras engagemang. Den gör det möjligt för dig att skapa en lista över de mest lovande möjligheterna och med precision kunna hantera dessa leads.

Interaktion i realtid.

Leadexplorer informerar dig om någon är på din webbplats just nu. Så varför inte dra nytta av denna möjlighet och interagera med dem direkt, eller ”smida medan järnet är varmt”?  Inled ett samtal via direktchattfunktionen, genom att erbjuda ett webbformulär att fylla i eller genom att helt enkelt ta direktkontakt genom att ringa upp dem för ett vältajmat säljsamtal.

Kontrollera din databas.

Eftersom Leadexplorer är nära integrerad med SuperOffice CRM kan appen informera dig om leadet redan finns i er databas och visa den information ni har. Och om leadet inte finns i företagets CRM-system ännu, kan du lägga till det i databasen med bara ett klick.

Fullödiga företagsprofiler.

Appen hjälper dig att fylla på enskilda företagsprofiler med uppgifter genom att tillhandahålla extra information insamlad från olika databaser. Utrustad med dessa kunskaper kan du tryggt gå in i ett säljmöte eller göra det där vinnande telefonsamtalet.

All försäljningsinformation på ett ställe.

Om företaget som har besökt er webbplats redan finns i er SuperOffice-databas kommer Leadexplorer ge dig en fullständig överblick över all registrerad säljdata, till exempel vilken säljare som är ansvarig för den potentiella kunden, total försäljning, öppna försäljningar och de senaste försäljningsmöjligheterna.

Öka försäljningen.

Eftersom appen visar dig vad dina befintliga kunder tittat på, ökar du dina chanser till mer- eller korsförsäljning. När de visat intresse för något, är det troligt att de verkligen behöver det (de vet kanske bara inte om det ännu)!

Dags att låta er webbplats driva på försäljningen

Webbplatstrafik inom försäljning är som mörk materia i kosmos – vi vet att det finns där ute, men ingen kan se det.

Leadexplorer hjälper dig att avslöja vilka som besöker webbplatsen och använda dessa kunskaper för att generera det du gillar allra mest – säljkvalificerade leads! Samt även att ta bättre hand om dina befintliga kunder. 

Den här appen kan användas direkt i SuperOffice CRM och det tar bara några minuter att komma igång. Leadexplorer är ett intuitivt säljverktyg som hjälper dig att sälja mer med hjälp av lättförståeliga visuella data kombinerat med ett modernt användargränssnitt.

Vill du få mer intressant innehåll i din inkorg?

Registrera dig för vårt nyhetsbrev så avslöjar vi våra hemligheter om hur vi lyckats hjälpa växande företag att omvandla relationer till intäkter.