Ladda ner vår nya guide: Öka tillväxten i tuffa tider 
En ledares guide till framgångsrik tillväxt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Flexibiliteten att komma åt systemet var man än befinner sig är ovärderlig

Hanna Graffman Inside sales/Sales support

Beslutet att flytta till molnet

Easy-Laser är en av världens ledande tillverkare och leverantörer av laserbaserade mät- och uppriktningssystem.

De har använt SuperOffice installerad på egen server sedan 2001. Våren 2018 togs beslutet att flytta över lösningen till SuperOffice CRM Online. Detta gjordes utifrån två skäl.

Dels ville Easy-Laser få tillgång till den senaste funktionaliteten i SuperOffice som redan fanns tillgänglig i molnet och dels behövde serverparken uppdateras.

Att investera i ny serverpark och att underhålla dessa internt är kostsamt och att alltid få tillgång till den senaste funktionaliteten i SuperOffice med automatik gjorde beslutet att flytta till molnet enkelt.

Processen att migrera är inte mer komplex än en traditionell uppgradering.

Hanna Graffman

Migreringsprocessen

Processen att gå från Onsite till Online är mycket enkel. Det är inte mer komplext än en traditionell uppgradering säger Hanna Graffman.

Easy-Laser valde att göra själva migreringen under en vecka när de hade lägre arbetsbelastning internt, så att det fanns utrymme för att finjustera inställningarna. Flytten har också gjort att det är enkelt att integrera övriga molnbaserade system som företaget använder.

 

Fördelar med att migrera till molnet

Flexibiliteten att komma åt SuperOffice oavsett var man befinner sig och att all information alltid är uppdaterad ser Easy-Laser som en stor fördel.

Det finns ingen tröskel att gå från serverversionen till molnet ur ett användarperspektiv, det är helt enkelt ingen skillnad. Alla kan logga in och arbeta precis som vanligt.

Istället för att lägga tid på att diskutera när, var och hur vi ska uppgradera kan jag nu lägga tid på att utveckla användandet av systemet och att nyttja alla delar i SuperOffice, säger Hanna.

SuperOffice spelar en viktig roll i det strategiska arbetet på Easy-Laser AB. Genom SuperOffice skalbarhet kan Easy-Laser växa och anpassa SuperOffice-lösningen i takt med tillväxten.