Ladda ner vår nya guide: Öka tillväxten i tuffa tider 
En ledares guide till framgångsrik tillväxt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev.

Skapa, uppdatera och hantera offerter med SuperOffice

När du arbetar under stor press för att prestera på hög nivå, letar du alltid efter sätt att arbeta snabbare och smartare på.

Låt oss till exempel se på offertprocessen.

Traditionellt sätt har offertprocessen varit rätt komplicerad och i stor grade en manuell uppgift. Med SuperOffice blir det lätt att skapa offerter, snabbt och smidigt. Det är det nya, enkla sättet att arbeta med offerter.

I den här demon visar vi hur enkelt det är att skapa en offert, skicka en offert och att lägga en order.

Abigail arbetar på ett företag som levererar IT-tjänster och produkter. Hon har arbetat med en potentiell kund som heter Tiffany. Tiffany har bett henne skicka ett förslag och en prisoffert på ny kontorteknologi.

Abigail letar upp informationen om försäljningsmöjligheten som hon registrerade efter första kontakten med Tiffany. Här har hon samlat alla säljrelaterade aktiviteter som är kopplade till affärsmöjligheten och angett ett förväntat beslutsdatum. Hittills har Abigail inte känt till den exakta omfattningen för möjligheten. Det kommer att ändras när hon skapar offerten.

Hon börjar med att öppna Offert-panelen. Abigail klickar på ”Skapa en ny offert”. Därefter väljer hon ut produkter och tjänster från produktkatalogen som hon har tillgång till. Hon tror att Lenovo-datorer är det bästa alternativet för Tiffanys kontor. Eftersom de aktuella produkterna och priserna redan är inlagda i SuperOffice Quote så anger hon bara den aktuella kvantiteten.

Om hon vill ge ut en rabatt kan hon även ange det här. Hon behöver inte lägga tid på att beräkna eller kontrollera belppen, då det utförs automatiskt.

Utöver de bärbara datorerna lägger Abigail till PC-skärmar. Återigen uppdateras priserna automatiskt. Nu behöver Abigail bara lägga till serviceavgiften. Det ger henne en komplett uppsättning produkter och tjänster att inkludera i förslaget.

SuperOffice gör det enkelt att uppdatera din försäljningsprognos och att upprätthålla en korrekt pipeline. I den här panelen ser du hur stor den aktuella försäljningen är. Du ser även att det prognistiserade beloppet har uppdaterats automatiskt. Det betyder att Abigail och hennes försäljnigschef alltid vet vad som ligger i pipeline.

Nu är Abigail redo att skapa ett offertdokument. Offerten är nu klar att skickas till Tiffany.

Samtidigt som Abigail skickar offerten skapar SuperOffice automatiskt en uppföljningsaktivitet i hennes kalender.

SuperOffice håller reda på alla offertversioner. Genom att klicka på den senaste versionen kan Abigail se vad hon offererade och till vilket pris. Om Tiffany accepterar offerten kan Abigail lägga in den som en order. Med några få klick kan Abigail skicka en orderbekräftelse till Tiffany.

Du har nu sett hur enkelt det är att skapa och skicka en offert och att lägga en order.

Titta gärna på våra andra videor för att lära dig mer om hur SuperOffice kan göra dig mer produktiv eller prova själv.